Huub en Monique's weblog

Het verhaal van hoop en vrees,geluk,liefde en angst. Maar bovenal het varhaal van mijn moedige man en zijn strijd tegen Melanoom kanker. En de strijd die ik daarna gevoerd heb. Met vallen en opstaan zal ik het zónder mijn grote liefde moeten doen. Ik zal hem altijd dankbaar blijven voor alles wat hij mij gegeven heeft.

02 juni 2006

Doe Een Wens Stichting

Een aantal van de lezers van deze site zijn recent al door Monique, Esmee of mij ''lastig gevallen'' met de vraag om deel te nemen aan een actie bij Esmee op school voor Roparun.

Toch wil ik zo brutaal zijn om op deze manier nog een keer een in mijn ogen zeer goed en belangrijk doel onder de aandacht te brengen.

Mijn werkgever RVS Verzekeringen heeft zich namelijk verbonden aan de Doe Een Wens Stichting. Deze stichting heeft zich ten doel gesteld om wensen van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte te vervullen. Ze zorgen er niet alleen voor dat deze betaald wordt maar organiseren ook alles er om heen.

Ik kreeg per mail het volgende verhaal binnen van een collega met een ernstig zieke dochter:



Wensvervulling Sem Zoals jullie weten is onze dochter Sem begin vorig jaar aangemeld voor een wensvervulling. De wens om met dolfijnen te zwemmen was een lastige i.v.m. het feit dat dit alleen in het buitenland kon en vandaar dat het een tijd heeft geduurd voordat het geregeld was.
Omdat RVS in de tussentijd hoofdsponsor is geworden van Doe een Wens en we de wensverzekering hebben geïntroduceerd leek het ons leuk jullie te laten zien hoe de reis verlopen is. Het is een verslag geworden met ups en downs maar uiteindelijk hebben we wel gezwommen met dolfijnen !!!!

De reis naar Curaçao verliep fantastisch. We werden zaterdagochtend opgehaald door een taxibusje en op Schiphol stond een vrijwilliger van Doe een Wens ons op te wachten om ons te helpen met alle reisperikelen. Via een speciale doorgang werden wij langs de douane geholpen zodat we niet hoefden te wachten en aangezien we business class vlogen konden we met Sem in alle rust het vertrek afwachten in de speciale business class lounge. De vrijwilliger had een speciale pas waarmee hij tot in het vliegtuig mee kon komen om te helpen met alle extra (medische) bagage. Onnodig om te vermelden dat business class vliegen een belevenis an sich is die je niet vaak meemaakt en Sem heeft zich gedurende de reis prima vermaakt.
Op Curaçao stonden ook 2 vrijwilligers van Doe een Wens te wachten die alvast onze huurauto hadden geregeld en ervoor zorgden dat wij via een speciale uitgang extra snel het vliegveld konden verlaten.
Het ressort waar wij verbleven was van alle gemakken voorzien en we zaten in een speciale gehandicaptenkamer op de begane grond, 50 meter van het strand en Sem had het, ondanks de hitte, prima naar haar zin en de eerste dag (zondag) verliep dan ook prima.
Zondagnacht werd Sem echter ziek en maandag ging het ineens een stuk slechter met Sem waardoor we toch nog met enige spoed naar het ziekenhuis zijn gegaan alwaar Sem meteen werd opgenomen en ze aan het zuurstof en een infuus werd gelegd. Gelukkig was het geen longontsteking en Sem knapte na 2 dagen weer aardig op. In overleg met de aanwezige kinderarts en onze eigen arts hebben we toen besloten om te gaan proberen om naar de dolfijnen te gaan. Als we niet waren gegaan was alle moeite die iedereen ervoor gedaan had voor niets geweest.
Het zwemmen met de dolfijnen was in één woord fantastisch en deed Sem ook erg goed. Uiteraard is er een film gemaakt die daar meteen als DVD te koop was en gewapend met deze dierbare herinnering zijn we terug gegaan. We zijn uiteindelijk een dag eerder naar Nederland vertrokken.
Een heel avontuur maar...we hebben gezwommen met de dolfijnen en dat was helemaal geweldig! Alle mensen van Doe een Wens hebben laten zien dat het waardevol is dat deze wensen vervuld kunnen worden. Laten we ze in de aankomende tijd blijven helpen door zoveel mogelijk donateurs te werven voor deze fantastische stichting.





Op onze weblog staat de directe link naar de website van de Doe Een Wens Stichting. Zoals Serge in zijn verslag al schrijft is RVS hoofdsponsor geworden van deze stichting en heeft men de Doe Een Wens Verzekering geintroduceerd. Dit is geen verzekering in de traditionele zin van het woord, maar meer een mogelijkheid om je als donateur aan dit goede doel te verbinden. Ik heb de inschrijfformulieren hiervoor.

Ik wil graag een ieder die dit leest oproepen om mee te doen, voor welk bedrag en op welke manier dan ook!!!!!

Laat het me weten ajb. Dan gaan we wensen vervullen! Huub

8 Comments:

Een reactie posten

<< Home

 
eXTReMe Tracker