Huub en Monique's weblog

Het verhaal van hoop en vrees,geluk,liefde en angst. Maar bovenal het varhaal van mijn moedige man en zijn strijd tegen Melanoom kanker. En de strijd die ik daarna gevoerd heb. Met vallen en opstaan zal ik het zónder mijn grote liefde moeten doen. Ik zal hem altijd dankbaar blijven voor alles wat hij mij gegeven heeft.

07 december 2006

En nu....óp naar de Kerst.

Er was eens een lieve blonde jongen en die woonde in het oosten van het land. Zo noemde iedereen hem ook....''Lieve Blonde Jongen''. En dat kwam omdat hij ten eerste ( je kan het wel bedenken hé...) hartstikke blond was, en omdat hij ten tweede ook nog eens hartstikke lief was.
Lieve Blonde Jongen had ook nog eens stik mooie blauwe ogen, en een ietwat zelfingenomen, sóms zelfs arrogante glimlach om zijn lippen. Maar dat maakte Lieve Blonde Jongen zo aantrekkelijk en mooi.
LBJ. had een reuze leuk leven, hij had zijn eigen huisje, had een leuke baan, had velen vrienden waar hij regelmatig mee ging stappen. En als ze gingen stappen dan gingen ze ook echt STAPPEN. Er zijn ook best wel vrienden bij die die LBJ niet altijd zo lief vonden hoor, soms was LBJ erg irritant en vervelend.
LBJ haalde graag grappen uit met zijn maatjes. Het is toch vréselijk, als je zwaar hebt gestapt en gezopen en je denkt lekker uit te kunen slapen, 's-morgens met een kater van hier tot gunter wakker wordt, dat dan LBJ in alle vroegte een c.d. van Marriah Carry opzet ( Maria Kerkvliet noemde hij haar altijd) en dan snoei hard mee gaat zingen , en dat puur om zijn huisgenoten lekker te zieken. Gewéldig vond LBJ dat.
Maar goed, dat is járen geleden en dat is LBJ vast wel vergeven.

LBJ heeft er lekker op los geleefd maar tóch miste hij iets. Wát......dat wist hij niet precies.Nogmaals....hij had een goede baan, lieve ouders en zusjes, leuke (echte)vrienden, was volop actief bij de voetbal, ging stappen.....maar zat toch vaak alleen thuis 's-avonds.
Achgossie LBJ toch. Maar lang leve de p.c. hé LBJ?
Want daar leerde hij op een avond ineens een meisje kennen. En dat klikte. Direct. Maar dat meisje was wel een VOTMTK ( oftewel een vreselijke oude taart met twee kinderen ). Maar dat boeide LBJ niet. Hij vond haar leuk, en niet zo'n beetje ook. Dus werd VOTMTK, DLVZL ( oftewel de liefde van zijn leven).

LBJ wist niet hoe snel hij af moest spreken met DLVZL en dat was goed. Alléén maar goed. DLVZL had ook nog eens TK ( oftewel twee kinderen ). En die TK bestonden uit een OPMVA ( oftewel een onzekere puber met verlatings angst ) en een GDHGGV ( oftewel een grietje die Huub gelijk geweldig vond).

En dat speelde voor LBJ allemaal 5 jaar geleden af.
Het was zeer spannend, en of het allemaal ging lukken en werken wisten wij op dat moment ook niet, maar één ding is zeker.....................................

LBJ en DLVZL en OPMVA en GDHGGV kwamen samen en werden een fijn gezin.

DLVZL en OPMVA en GDHGGV hebben elke dag verdriet omdat HA ( oftewel hun allesie) er niet meer is.

Maar LBJ gaat méé de kerst periode in, hij gaat mee straks met oud en nieuw het nieuwe jaar in, hij zal bij hen zijn................alle jaren daarna.

Lieve blonde jongen.......Huub, wij missen je zó ontzettend, het doet zo'n pijn dat je er écht niet meer bent en dat je er nooit meer zal zijn, dat we ons nooit meer aan je vast kunnen houden, je nooit meer om raad kunnen vragen, we nooit meer met je kunnen knuffelen en nooit meer met je kunnen lachen.......dat we je alleen nog maar kunnen missen.

Maar LBJ, wat zijn wij je ook dankbaar voor wat je ons gegeven hebt en voor wat je ons geleerd hebt. Ook al was het maar 5 jaar.

Het waren de meest waardevolle 5 jaren van ONS leven.

LBJ, wij geloven en hopen dat jij daar boven als een soort liefde op ons neerkijkt en op ons past. We kijken ook vaak naar de sterren met zijn drietjes en geloven dan dat jij er één van bent.

WHVJHNVA ( oftewel wij houden van jou Huub Nijkamp voor altijd).

Liefs van JOU gezin.

Verder wil ik alle- alle- allemaal héle fijne, warme kerstdagen toewensen. Deel het met elkaar, met de mensen die je dierbaar zijn. Waardeer elkaar en respecteer alkaar. En sta eens stil in deze tijd van welvaard en rijkdom bij het geluk dat in het kleine zit. Gewoon samen zijn, gewoon van elkaar genieten, gewoon samen naar bed en samen weer op........gewoon, gewoon.....!We gaan met zijn allen van 2006 naar 2007, laat 2007 voor iedereen een gezond, gelukkig en vriendschappelijk jaar zijn.

Dit schrijf ik aan iedereen....i.p.v. een kerstkaart. Ik kan het gewoon niet. En als ik al ga schrijven dan zijn het er honderden. Al die mensen die zó hebben meegeleefd toen Huub er nog was en die nu nog meeleven nu hij er niet meer is.

Alle familie, vrienden, van nu en van vroeger, van Maassluis tot Raalte en alles wat daar tussen zit.

Mijn aller grootste medeleven in deze tijd gaat uit naar Ben en Riet,Margré en Jasper, Margot en Marnix. Ik wens jullie heel veel kracht.

Liefs allemaal van Monique, Kevin en Esmée.






7 Comments:

  • At donderdag, 07 december, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Lieve Mo en de kids,
    Ik zag je gisteren in de winkel staan en zag het aan je koppie!!!
    Je hebt het zwaar!!!
    En toch sta je daar dan maar.

    Ik vind het weer knap hoe je dit laatste stuk weer op papier hebt gezet!!!!

    Wij willen jullie heel veel sterkte wensen in de moeilijke dagen die nog komen gaan en dat jullie ondanks alles met mooie herinningen terug kijken op jullie 5 jaren met jullie HUUBIE!!

    liefs van Henk,shirley,Damy en Timo

     
  • At donderdag, 07 december, 2006, Anonymous Anoniem said…

    hey moniqeu

    wat heb je het weer mooi opgeschreven zo diep uit je hart wat moet het allemaal verschrikkelijk moeilijk voor je zijn
    de pijn en verdriet die ik voel uit jou verhalen

    dan vraag je je dikwijls af waarom

    ik hoop dat je op de een af andere manier de kracht krijgt en hebt om deze moeilijke tijden te doorstaan

    liefs marlijn

     
  • At vrijdag, 08 december, 2006, Anonymous Anoniem said…

    He Monique, het is zo herkenbaar voor iedereen die een dierbare verloren is dat deze maand echt killing is, zeker het 1e jaar. Het blijft altijd moeilijk hoor want juist in deze maand mis je ze het meest maar ik kan je wel zeggen dat het verdriet en gemis "anders" wordt na verloop van tijd maar ja het gemis blijft en wat heb je aan dat soort teksten als je nog zo midden in je verdriet zit. Heel veel sterkte deze maand!
    groeten Petra

     
  • At vrijdag, 08 december, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Wat een story zeg! En wat een liefde! Wat kun jij dat soort dingen toch mooi verwoorden. Heb iedere keer weer de tranen in m'n ogen staan.

    Heel goed van je dat je op deze manier de kerstboodschap overbrengt ipv van al die kaarten te (moeten) schrijven.

    Kom op Monique, die o zo mooie herinnering aan Huub gaat julie helpen hier doorheen te komen. Dat moet gewoon...

    Liefs Natas

     
  • At vrijdag, 08 december, 2006, Blogger Bert & Marja said…

    De tranen staan me in mijn ogen, een brok in mijn keel.

    Ondanks alle verdriet en gemis om het verlies van jullie geliefde Huub wensen wij jullie toch fijne feestdagen toch. Alleen jullie dagen zullen nooit meer hetzelfde zijn.

    Liefs,
    Marja en Bert

     
  • At zaterdag, 09 december, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Lieve Mo,
    Wat een verhaal maar wat een k..
    einde,normaal loopt een verhaal toch goed af????
    Niet eerlijk....
    Meid heel veel sterkte de komende weken tijdens de feestdagen,dat zal niet meevallen!
    Echt leuk dat je er was donderdag op mijn feestje,zal vast niet makkelijk geweest zijn.
    Heel dapper van je...
    Nog twee maanden gaan we effe bakelije heeeeerlijk!!gewoon effe lekker niks mmmm

    Mo hou je taai!
    liefs Danielle

     
  • At vrijdag, 15 december, 2006, Anonymous Anoniem said…

    Hey Mo, tussen alle verhuisstressdoor ff jou verhaal gelezen....mooi!!!maar ook moeilijk voor jullie deze k.. maand, hou je goed , we denken aan je...liefs belin en ron xx

     

Een reactie posten

<< Home

 
eXTReMe Tracker